CHILIPOTETER

Jeg har komponert noe nytt nå, og det
er båtpoteter med chiliolje, mandel og parmesan. Man kan få helt dilla, og det har jeg fått. Deilige karbohydrater med et herlig riv fra chilien, knasende sødme fra mandelen og parmesan - Mmmmm...
Det er veldig greit om potetbåtene er ca like store. Stek de på lang steking, da blir smakene best, man får maksimalt ut av chilioljesmaken og potetene bli passe myke. Jeg tenker i hvertfall 40 min. Har laget de 3 ganger, og må ærlig innrømme at jeg ikke har tatt tiden så nøyaktig, men om den steker på 170-180 grader kan du gjerne stå en time. Med 200 grader-minst 40 minutter.
Det er greit å blande de hakkede mandlene, potetene, oljen og parmesanen litt godt slik at ikke alt samles til et lag som stivner på toppen. Misforstå meg rett, dette laget er fantastisk godt, den tredje gangen jeg lagde det, ble det et sånt lag, og det ble jo bare en fantastisk chips egentlig.
Men det var jo ikke helt meningen. Meningen var det heller ikke at jeg skulle stå en tidlig formiddag å gumle i meg all denne crispy gode blandingen av mandel parmesan og hot chili. Men det gjorde jeg altså, men gjort er gjort og spist er spist. Bokstavlig talt. Og det var kanskje oppstarten til et kommende innlegg med hjemmelaget parmesan chips. Hvem vet. Jeg vet i hvertfal nå at om man vil ha igjen litt parmesan når potetene faktisk skal inntas, er det greit å ha blandet det godt. Men litt crust kan man jo ha på toppen. Ja takk begge deler!
Hva du trenger til en passe stor ovnsform:
Mandel poteter eller andre gode små poteter-5 ,6 ,7 , 8?
2-3 never mandler
Godt med revet parmesan.Evt en pose med ferdigrevet.(Den er dyrere, men lett å blande inn)
Et par Ringlinger med chilioljen. Some like it hot, men greit å vite hvor sterk man syns den er før man går løs;)
Bitte litt salt, parmesanen er jo ganske salt
Kvernet Pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar