Året er 1988. Det sitter en liten jente på en kjøkkenstol. Storebroren spør; "Martine,vil du ha knekkebrød?". Martine rister på hodet. "Martine,vil du ha kjøttkaker". Den lille jenta rister på hodet igjen. "Martine,vil du ha kake? JAAAAAAA!! Den lille jenta smiler med hele ansiktet. Det er ingen tvil, kake vil hun ha.

Som dere skjønner,er den lille jenta meg. Ikke så liten lenger, men fortsatt temmelig glad i kake.




torsdag 6. mai 2010

Hjemmelaget Pasta og Pesto
til 4 personer. 1 1/2
4 middels store egg
4ss vann
4 ss Olje 2
4krm salt
4dl Durumhvete og 4 dl Hvetemel

1 1/2 basilikum plante
en liten pose pinjekjerner
En halv parmesan(trekant)
En god smaksrik olje,f.eks fra Sicilia.
Salt og gjerne litt nykvernet pepper.

Dette er andre gangen jeg har laget hjemme laget pasta.Første gangen prøvde jeg meg på noe jeg ble tipset om kalt"strozzapreti",som er en blaning av rør og spiraler.Jeg tror nok det kreves en viss teknikk for å få til denne rullingen,og for meg gikk ikke det like lett for seg,som for den italienske kokken jeg så på et video klipp.Han rullet i vei og produserte i en fei,og jeg tenkte"dette ser jo lett ut",fullt så lett var det ikke!Så andre gangen prøvde jeg meg i stedet på Tagliatelle.
Dette gikk litt lettere,men all respekt til italienske husmødre!

Da jeg lagde pasta deigen tok jeg utgangspunkt i oppskriften bakpå
durumhvete pakken. Pasta deigen består av durumhvete og vanlig hvetemel.
Ellers er det bare egg,olje og vann. Durumhveten er en melsort med gulaktig farge og brukes som oftest i pasta. Det finnes visst også et annet mel man kan få tak i, som kan erstatte durumhveten, som har et italiensk navn og finnes i velassorterte butikker.

Deigen skal knas godt i 10 minutter eller i 5 minutter med kjøkkenmaskin.
Jeg valgte å gjøre det for hånd. Deretter lot jeg den hvile i en halvtime i plastfolie
for at den ikke skal bli tørr. I mellomtiden lagde jeg pestoen. Egentlig tror jeg det bare er bra om pestoen står og godgjør seg lenge, så det er nok ikke noe i veien for å lage den dagen før.


Da deigen hadde hvilt ferdig var det bare å sette i gang med kjevling.

Kjevlingen var nesten litt styrke trening, siden jeg ville prøve å få til lange tagliatelle.
Deigen kjevles ut, snus, kjevles- og sånn holder man på!Det er litt jobb, men jeg skal love dere det er verdt det!Ingen pasta slår hjemmelaget pasta.

Jeg rullet deigen sammen, som en rullekake,og skar opp i skiver. Skivene ble nok i litt ymse bredde, så man kan si det ble litt rustikt!Her ser dere pasta "snurrene"
og vips..


5 kommentarer:

  1. Dette ser jo veldig bra ut, Martine! :) Supert at du blogger om gode oppskrifter som andre kan ta med seg inn i en ellers så kjedelig marhverdag.
    Stå på! :)

    SvarSlett
  2. Schmuud. Det ser dritgodt ut!

    SvarSlett
  3. You go Martine!
    Mamma och pappa kommer med en leverans durumvete nästa helg så då ska jag prova detta...kanske med något grillat till...mmm...komma och äta hos mig?

    SvarSlett
  4. Anneli,så koselig at du har vært inne på bloggen min!Håper alt står bra til med deg!!
    Takk,Peter!Siden det ikke ble noe middag i påsken som jeg tenkte,får vi ha det til gode;)
    Og Sara,jeg kommer mer enn gjerne på middag!Utrolig digg å ha grill sesongen i vente:)

    SvarSlett
  5. Den salaten så kjempegod ut. Lurer på om jeg satser på å lage den til mamma i dag. Gleder meg til å gå inn på denne fine bloggen for å hente inspirasjon:)

    SvarSlett