Mamma har en liten bok med masse løse håndskrevne oppskrifter i. Det er en skolekjøkkenbok fra mamma`s barneskole tid. Jeg må innrømme at jeg ikke har bladd så mye i den, men jeg har derimot mang en gang gått igjennom bunken med oppskrifter som ligger i den. Blant dem er det en ordentlig skatt. Skatten er en krydderkakeoppskrift. Aner ikke hvem hun har den fra, men jeg er i hvertfall veldig takknemmelig over å ha fått den. Det er rømmen i denne oppskriften som virkelig gjør det. Den blir skikkelig saftig.
Og for de som ikke tåler laktose finnes det en laktosefri rømme nå som absolutt gjør den samme susen;)
Jeg anbefaler det; hvis du syns du fortjener en god pause, så er dette en god èn. Lag denne kaken (du kan også lage den kvelden før, den holder seg saftig og god i formen) og en deilig kopp te, tenn noen stearinlys og sett deg godt til rette i sofaen med en serie, en god bok, eller en god venn.
Det er glede og velbehag. Hva passer vel bedre enn det før julen setter inn.
100 gr.Smør.(the real thing)eller melange uten melk,eller soft flora uten melk)
2egg
1,5 dl rømme
2,5 dl hvetemel.(Jeg har brukt Toro glutenfri lys melblanding)
2 ts bakepulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt kryddernellik(Jeg har brukt allehånde,smaker som en blanding av kanel,muskat og nellik.)
2 ts malt kanel
Smelt smøret.Lag eggedosisen.Bland inn alt det tørre i eggedosisen.Deretter rømmen og helt til slutt det smeltetde smøret.Viktig at smøret helles i til slutt.Sist jeg lagde den gjorde jeg det i litt feil rekkefølge og kaken ble litt seigere.Litt mer brownie aktig i konsistensen.Absolutt godt ,men bare ikke like luftig.
Stekes på 175 grader på nederste rille minst 45 min.Jeg har brukt ca 55 min.Kanskje pga.det glutenfrie melet.
Avkjøl på rist i formen.
Äntligen tillbaka =) Kul att se!
SvarSlettVet inte om jag är blind men, hur varm ska ugnen vara?
Kog og klem /Sara
:)takk:)Du,det var bra du så,det hadde jeg visst oversett!nå er det på plass;175 grader!
SvarSlettTack =)
SvarSlett/Sara
Høres supergod ut! Men skal det ikke være sukker i? Og hvilken form bruker du?
SvarSlett