Chorizo i kirsebærbalsamico

Chorizo er noe av det beste jeg vet. Jeg er nok litt svak for pølser, og jeg er ekstremt svak for chorizo. Spesielt fersk Chorizo.Og da mener jeg denne typen som er helt myk og som man kan steke og koke.Chorizo som surres i kirsebær balsamico bare opphever chorizoen,om det nå går ann.Ja, jeg vil faktisk si det. Når denne syrligsøte balsamicoen trekkes inn i pølsebitene og fettet fra pølsene blander seg med balsamicoen. Da syns jeg det er så godt at jeg nesten kan spise meg mett under kokkeleringen, fordi jeg bare MÅ ha èn til og èn til, og det er jo det som er en av de store gledene ved å stå der over komfyren også, å smake på det som putrer, og koker, og kjenne hvordan det hele utvikler seg.
ingredienser:
Chorizo 300gr.(det finnes en veldig god på centra og jacobs utvalgte sine som finnes på Meny og Ica)
Vellagret Kirsebærbalsamico O&CO 3 Ss(men gjerne også litt mer)
hvitløksfedd:1
smør: en klatt
chiliolje 1ts og/eller en klype med chilipulver
salt:1 eller 2 klyper med fingersalt
pepper:et par klyper
toppet med hakket bladpersille
hakket bladpersille
God olivenolje
finhakk hvitløk og surr det i pannen med en smørklatt på sånn ca middels varme,så ikke hvitløken blir brun.
Ha i balsamico og chorizo i biter, samt litt chiliolje og/eller chilipulver.Smak litt på sausen etterhvert for å tilpasse salt og litt pepper.Chorizo`n kan med fordel putre på litt lav varme over 10-20 min tid og den kan absolutt stå litt lenger,men da kan det trenges litt mer balsamico.
Her med god tagliatelle.

En trivelig spansk pølsemaker på mathallen i Denia.Makan til chorizo.Den ferske fantastiske chorizoen dro opp vekten med nærmere halv annen kilo,og det var det virkelig verdt;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar