Atopisk eksem og astma er ikke så veldig gode venner med sjokoladen. Uheldig for "dem" så er desverre jeg det. Kakao er visst en av de mest histaminrike tingene man kan spise (ikke spør meg så mye om disse histaminene, jeg klarer aldri å få det helt inn, akkurat hva det er, men bra for allergikere er det i hvertfall ikke)
Jeg har nå tatt til meg min venninne Ingeborg sitt motto "Være konsekvent, men med litt utskeielser"og dette er et eksempel på en av mine utskeielser. En av de til tider litt mange...

Nina, og jeg var på sykkeltur i Sommer og fant endelig " Deaux Chocolatier "- en sjokolade butikk jeg lenge har tenkt at jeg ville besøke. Sjokoladebutikken ligger i noe som heter Borgergården og har inngang blant annet fra Tollbugata.
Dette er en av de få konfekt butikkene som finnes i Oslo, men det er i hvertfall en virkelig god sådan. Her kan de sin sjokolade, for å si det sånn.
Vi snakket vel og lenge med den ene eieren der, og her var det mye å lære. Det er helt utrolig hvor mye arbeid det er som ligger bak alle disse små herlighetene. Her er det ikke mye tilfeldigheter ute og går, men mange års erfaring med sjokolade og alle de faktorene som påvirker sjokolade prosessen fra blanding av ingredienser til den har blitt fast og klar for salg. Hjelpes, det var jo så mye å ta inn og jeg var jo så nysgjerrig, så nå klarer jeg rett og slett ikke å gjengi noe som helst. Det jeg derimot kan fortelle er at de holder kurs man kan være med på som koster 500 kr. Jeg har veldig lyst selv. Dette tror jeg er mye moro for penga!
Nina og jeg storkoste oss på kvelden og lekte at vi var 80 pluss. Her ble det inntatt både portvin, dessertkaffe(cognac og sigar) og disse nøye utvalgte konfektbitene.

Vi valgte ut; en med pasjonsfrukt, anis, en med kaffe, ingefær, en jeg tror het caribe(veldig mørk), jo og en med brunost!(av alle ting). Vi var faktisk begge to enige om at den med brunost gikk av med seieren! Den var virkelig helt fantastisk! Det var akkurat som en litt kremet karamell inni som smeltet umiddelbart på tungen og gav definitivt mersmak! Ellers hadde den med pasjonsfrukt en litt syrlig, men veldig deilig friskhet. Dette kommer det nok til å bli mer av på kommende høstkvelder når mørket legger seg og innekosen står i stadis større fokus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar