Året er 1988. Det sitter en liten jente på en kjøkkenstol. Storebroren spør; "Martine,vil du ha knekkebrød?". Martine rister på hodet. "Martine,vil du ha kjøttkaker". Den lille jenta rister på hodet igjen. "Martine,vil du ha kake? JAAAAAAA!! Den lille jenta smiler med hele ansiktet. Det er ingen tvil, kake vil hun ha.

Som dere skjønner,er den lille jenta meg. Ikke så liten lenger, men fortsatt temmelig glad i kake.




tirsdag 10. august 2010

Dagen derpå muffins i Lofoten




I sommer har det blitt mye muffins med forskjellig innhold. Felles for muffinsene er utgangspunktet, noe så enkelt som en pose med Toro lyse muffins mix..De som kjenner meg vet nok at jeg ikke pleier å lage noe særlig 1-2-3 kaker, men hvorfor jeg har gjort det nå slal jeg fortelle! Det hele begynte med at jeg fikk høre av min samboer Marte, at den muffins mixen var glutenfri (selvom den ikke ligger i hyllen med de andre gluten og melkefrie tingene). Jeg har selv ikke noe påvist cøliaki eller gluten intoleranse, men har hatt litt problemer med hvetemel i flere år. Av den grunn har jeg prøvd mye forskjellig, men har bare i det siste fått for meg at jeg skal prøve litt glutenfritt. Da jeg fikk høre om denne muffins mixen og jeg skulle jobbe en dag med en annen som også har litt problmer med hvetemel, spesielt gluten , så jeg det som en gylden anledning til å prøve det ut. Første gangen jeg lagde det ble de laget i Terracotta former,da jeg ikke hadde muffins former. Muffinsblandingen røres ut med litt vann og smeltet margarin eller olje. Jeg brukte en god olivenolje som har litt smøraktig smak og rørte inn O&CO sin kirsebær marmelade.Ettersom at disse formene er mye større en muffinsformer tror jeg at jeg nesten dobblet steketiden, men om du lager det i sånne former, bare følg litt med.

Etter den gang har det blitt gjentatte ganger med muffins laging. Det er jo så enket og så mange måter å lage det på! Utover kirsebær marmelade som nok er min favoritt , har jeg prøvd tørkede fiken og kanel, bringebær syltetøy og håndplukkede blåbær. Jo, også merker jeg virkelig at de gangene jeg har brukt EKTE vaniljesukker så har det virkelig gjort susen! Her er et bilde fra dagen derpå muffins som ble inntatt i vakre omgivelser i Lofoten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar