Inspirert av min favorittblogg, Halvtomt glass, bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget vaniljesukker slik hun har gjort der. Veldig enkelt, og en kjempefin smaksforsterker å ha liggende til alle bakverk og desserter. Bare kjøp en vaniljestang eller to, og skrap ut frøene på langs. Frøene til en vaniljestang blandes med 100 gr sukker. Putt restene av vaniljestangen i blandingen. Til slutt kan man f. eks ha det i et koselig glass. Etterhvert som man bruker det, kan man fylle på med vaniljestang. Vaniljesukkeret blir jo faktisk ikke så dyrt, med tanke på at man sjelden bruker mer enn et par teskjeer, og da får man faktisk vaniljesmak og ikke vanillinsmaken som er i de fleste vaniljesukkerboksene. Jeg har i det siste plukket opp litt av hvert om vaniljesukker, visste dere f. eks at vaniljestangen er i familie med orchideen, og at ekte vanilje har over 80 aromaer?(håper jeg husker riktig). På "halvtomt glass" kan dere lese mer!!
Året er 1988. Det sitter en liten jente på en kjøkkenstol. Storebroren spør; "Martine,vil du ha knekkebrød?". Martine rister på hodet. "Martine,vil du ha kjøttkaker". Den lille jenta rister på hodet igjen. "Martine,vil du ha kake? JAAAAAAA!! Den lille jenta smiler med hele ansiktet. Det er ingen tvil, kake vil hun ha.
Som dere skjønner,er den lille jenta meg. Ikke så liten lenger, men fortsatt temmelig glad i kake.
Som dere skjønner,er den lille jenta meg. Ikke så liten lenger, men fortsatt temmelig glad i kake.
Men mye har jo skjedd siden den tid. Jeg er nemlig veldig glad i mat også! Problemet er bare at kroppen min ikke er mottagelig for alt jeg skulle ønske at den var (atopisk eksem...og litt til..) Derfor vil det i denne bloggen være en del ting som er litt alternativt, det vil si, blant annet alternativer til melk og sitrus, kanskje også til mel. Men så er saken den at jeg ikke alltid klarer å høre like mye på kroppen min, fordi jeg får vanvittig lyst på noe, bare er veldig lei av å prøve å være fornuftig,eller får plutselige ideer om ting jeg bare MÅÅ teste ut.
Oppskriftene du finner her kan være litt gourmet til en alminnelig hverdag eller til fest,eller bare noe som kan få hverdagen til å glittre litt!
Oppskriftene du finner her kan være litt gourmet til en alminnelig hverdag eller til fest,eller bare noe som kan få hverdagen til å glittre litt!

fredag 16. juli 2010
Vaniljesukker som faktisk er av vanilje
Inspirert av min favorittblogg, Halvtomt glass, bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget vaniljesukker slik hun har gjort der. Veldig enkelt, og en kjempefin smaksforsterker å ha liggende til alle bakverk og desserter. Bare kjøp en vaniljestang eller to, og skrap ut frøene på langs. Frøene til en vaniljestang blandes med 100 gr sukker. Putt restene av vaniljestangen i blandingen. Til slutt kan man f. eks ha det i et koselig glass. Etterhvert som man bruker det, kan man fylle på med vaniljestang. Vaniljesukkeret blir jo faktisk ikke så dyrt, med tanke på at man sjelden bruker mer enn et par teskjeer, og da får man faktisk vaniljesmak og ikke vanillinsmaken som er i de fleste vaniljesukkerboksene. Jeg har i det siste plukket opp litt av hvert om vaniljesukker, visste dere f. eks at vaniljestangen er i familie med orchideen, og at ekte vanilje har over 80 aromaer?(håper jeg husker riktig). På "halvtomt glass" kan dere lese mer!!
Inspirert av min favorittblogg, Halvtomt glass, bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget vaniljesukker slik hun har gjort der. Veldig enkelt, og en kjempefin smaksforsterker å ha liggende til alle bakverk og desserter. Bare kjøp en vaniljestang eller to, og skrap ut frøene på langs. Frøene til en vaniljestang blandes med 100 gr sukker. Putt restene av vaniljestangen i blandingen. Til slutt kan man f. eks ha det i et koselig glass. Etterhvert som man bruker det, kan man fylle på med vaniljestang. Vaniljesukkeret blir jo faktisk ikke så dyrt, med tanke på at man sjelden bruker mer enn et par teskjeer, og da får man faktisk vaniljesmak og ikke vanillinsmaken som er i de fleste vaniljesukkerboksene. Jeg har i det siste plukket opp litt av hvert om vaniljesukker, visste dere f. eks at vaniljestangen er i familie med orchideen, og at ekte vanilje har over 80 aromaer?(håper jeg husker riktig). På "halvtomt glass" kan dere lese mer!!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar