Nå er det alt for lang tid siden det har skjedd noe her. Jeg har igjennom denne perioden vært igjennom litt prøving, og feiling på kjøkkenet, for ikke å snakke om at jeg har prøvd å sette meg litt inn i speilreflekskameraets verden. En ting er å lage noe som smaker godt, en annen ting er å ta et bra bilde av det. For ikke å snakke om å faktisk huske å ta bilde, når jeg står der under kjøkkenviften med telefonen i den ene hånden, gjør et forsøk på å gi en veibeskrivelse samtidig med at jeg rører i en kjele og titter på kyllingsteken i ovnen. Multitasking er ikke bare,bare!
Men midt oppi alt dette så har jeg i hvertfall kommet fram til en dessert som jeg er veldig fornøyd med om jeg får si det selv! Ja,jeg hadde tenkt at jeg burde lagt ut noen fler innlegg om mat først, men noen ting er rett og slett vanskelig å holde tilbake. Akkurat nå er det;
En slags hvit sjokolade mousse
Du trenger
2 plater hvit sjokolade(vel strengt tatt ikke så mye,for begge gangene jeg har laget det har minst1/3 gått i min munn..)
1 pakke sitrongelé
2 små kartonger vispgrädde med havre(fåes på blant annet Rimi)
2 ts hjemmelaget vaniljesukker.
Kan ha ved siden av: Noen former for frisk frukt. F. eks mango, ananas, eple.
Kok opp 2,5 del vann og hell sitron gele pulveret oppi. Rør rundt til det har løst seg opp og sett det til avkjøling. Jeg tror det tok ca en halvtime med avkjøling. Kanskje litt fortere om det står litt i kjøleskap eller fryser, bare ikke glem den der...!
Smelt den ene sjokoladeplaten i vannbad. Hvit sjokolade har lavere kokepunkt, så det går ganske fort. Den andre brekkes opp i biter og puttes rett i kjelen som står på middels varme. De skal bli "halvbrent"slik at de får en gylden farge. Dette har jeg brukt som pynt til slutt (det jeg har klart og la være å spise) og er knasende godt!
Etter den hvite herligheten er smeltet, vispes havrekremen og vaniljesukkeret, noe som går på et halvt minutt, da kremen er ganske tykk i utgangspunktet. Så røres ca 1 dl av den avkjølede sitrongeléen inn i kremen. Helles i porsjonsformer, og er klare til å serveres etter et par timers tid, med andre ord, klare til å severes etter en lang middag med gode venner.
Enjoy!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar